אנשים רבים מוצאים את עצמם נזקקים להלוואה כלשהי, בין אם למטרת פתיחת עסק או הרחבתו ובין אם למטרה של השקעה וכיוצא בזה. כאשר מדובר בהלוואות לעסקים, ישנה חשיבות רבה מאוד לקבלת הלוואות מכיוון שרק באופן זה מתאפשרת הרחבה של העסק וצמיחה שלו. במיוחד נכון הדבר כאשר מדובר בעסקים בשנים הראשונות שלהם, כאשר העסק עדיין אינו מבוסס כלכלית ועודנו בחיתוליו. במקרים כאלה ההוצאות הן גדולות והאשראי הוא נמוך. בדיוק בשביל זה קיימות הלוואות חוץ בנקאיות והלוואות בנקאיות. מה ההבדל ביניהן ומה היתרונות והחסרונות של כל אחת?
הלוואות חוץ בנקאיות
הלוואה חוץ בנקאית, כשמה כן היא, הלוואה שמחוץ לבנק, כלומר במסגרת חברות פרטיות אשר לוות כסף לבעלי העסקים על פי החוקים שלהם. הרבה פעמים חוקי החברות הפרטיות יהיו גמישים יותר מחוקי הבנקים וכך גם אופן ההחזר עבור ההלוואה החוץ בנקאית. במיוחד נכון הדבר כאשר מדובר בהלוואות לעסקים קטנים, אז האשראי שייתן הבנק הוא מוגבל ובחברות חוץ בנקאיות הוא יהיה גמיש יותר.
להלוואה החוץ בנקאית יש תנאי סף משלה שמטרתם לבדוק את עברו הבנקאי של הלווה בשנים האחרונות. במסגרת הלוואה חוץ בנקאית. באופן זה כמעט כל אחד יכול לקחת הלוואות לעסקים באמצעות חברות חוץ בנקאיות, מה שמהווה בשורה מאוד טובה לבעלי העסקים הקטנים והבינוניים.
הלוואות בנקאיות
הלוואות בנקאיות הן הלוואות שהבנק נותן לבעלי העסקים על סמך ההיסטוריה הבנקאית של בעל העסק וגם על סמך מצב החשבון שלו ברגע הנתון והנכסים ששייכים לו. למשל, אם לבעל העסק יש תזרים מזומנים בעייתי בחשבון העסקי, אך יש לו נכסים בחשבון הפרטי והאשראי שלו מדורג היטב, סביר שהבנק כן ייתן הלוואה.
יתרונות וחסרונות
אחד הדברים החשובים כאשר מדובר בהלוואה חוץ בנקאית הוא שיפור תזרים המזומנים. כאשר תזרים המזומנים אינו טוב, הבנק לעולם לא ייתן הלוואה. עם זאת, כאשר מדובר בחברה חוץ בנקאית, תנאי הסף לקבלת ההלוואה לא קשורים למצב חשבון הבנק הנוכחי אלא לתנאים אחרים כמו ערב בעל משכורת בסיסית, עבר בנקאי ללא הגבלות בשנים האחרונות וכן עסק שמתפקד שנתיים לפחות.
החיסרון בהלוואה חוץ בנקאית הוא העובדה שלא תמיד יודעים איך לבחור חברה מספיק מקצועית, אמינה ובטוחה שתוכל להעניק את השקט של ההלוואה בהחזרים נוחים. באופן זה, הבנק מהווה יתרון בכך שהוא גוף מוסדר ומוכר על ידי מדינת ישראל בעל חוקים ממוסדים ומערכת מוכרת וידועה.